Tips

Iedereen koopt wel eens wat online. Helaas, zijn niet alle webwinkels betrouwbaar. Het is dan ook een aanrader om op een aantal punten te letten, voordat je bij de eerste de beste webshop een artikel bestelt.

Wees voorzichtig
Als je op een site de nieuwste smartphone of tablet voor de helft van de gangbare winkelprijs tegenkomt, dan is dit echt te mooi om waar te zijn. Iemand die gloednieuwe smartphones en tablets aanbiedt tegen een veel te lage prijs is vaak niet betrouwbaar. Vooral op vraag- en- aanbodsites loop je meer het risico om belazerd te worden.

Keurmerken
Keurmerken zeggen vaak heel veel over de betrouwbaarheid van een webshop. Er zijn verschillende keurmerken, zoals het Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg. Deze garanderen je dat de webshop voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en dat deze op een discrete wijze met je gegevens omgaat. Je privacy is dan ook gewaarborgd. Het Webshop Keurmerk is een door het Ministerie van Economische Zaken erkend keurmerk. Het is ook de brancheorganisatie van de online webshops. Er zijn echter webshops die gewoon het logo van een keurmerk op hun site plaatsen. Je kunt controleren of een webwinkel echt een keurmerk heeft door er op te klikken.

Lees de beoordelingen
Ben je van plan om online een artikel bij een webshop te kopen? Lees dan eerst de beoordelingen van andere klanten. Hierdoor kan je tot een goede keuze komen. Via de zoekmachine vind je al snel een aantal beoordelingssites.

Bekijk de site
Vooral bij een grotere, duurdere aankoop is het belangrijk om te weten bij wie je wat koopt. Bekijk dan ook eerst de algemene voorwaarden op de site en lees wat meer over het bedrijf. Verder kan je online op de site van de Kamer van Koophandel controleren of de webshop hier staat ingeschreven.