Veilig betalen

Wanneer je een aankoop doet bij een webshop, dan wil je natuurlijk wel op een veilige wijze kunnen betalen. Betrouwbare webshops bieden je vaak verschillende, bekende en veilige betalingsmogelijkheden als PayPal, iDeal, Creditcard of betalen per acceptgiro of onder rembours. Je kunt hier dus zelf kiezen op welke manier je betaalt.

Enkel bruikbare gegevens
Een betrouwbare webwinkel vraagt enkel om de gegevens die nodig zijn om de transactie te kunnen uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld met een creditcard betaald zijn dit dus je creditcard nummer, de maatschappij, je naam, de geldigheidsdatum en de driecijferig veiligheidscode. Als een webwinkel om meer persoonlijke gegevens vraagt, dan klopt er iets niet. Ga dus heel voorzichtig met je gegevens om en houd al je transacties bij.

Achteraf betalen
Bij de grotere webwinkels is het ook vaak mogelijk om achteraf te betalen. Je betaalt het artikel dan pas, nadat je het hebt gekregen. Negen van de tien webwinkels biedt je echter alleen de mogelijkheid van vooraf betalen. Verder zijn er ook nog webshops waar je nog kunt betalen onder rembours. Hierbij betaal je aan de postbezorger. Dit doe je via een acceptgiro die bij je bestelling zit.

Betalen
Wanneer je online betaalt zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je op een veilige manier betaalt. Kies altijd de betalingsmogelijkheid die het beste bij je past. Wanneer je kiest voor betalen via iDeal of Creditcard, volg dan vervolgens de instructies van je bank op. Als alles gewoon gaat zoals je gewend bent, dan kan je ervan uitgaan dat je op een veilige wijze betaalt. Door het adres te checken, kom je te weten of je in een veilige omgeving zit. Het adres van je bank moet beginnen met https en er moet onderin het scherm een gesloten slotje staan. Als dit het geval is, dan betaal je op een veilige manier.