Vergelijken

Wil je weten bij welke webshops je het beste iets kunt kopen? Dan kan je dit doen, door webwinkels van dezelfde branche met elkaar te vergelijken. Via zoekmachines vind je al snel een aantal bekende vergelijkingssites als kieskeurig.nl, kelkoo.nl, vergelijken.nl en vergelijk.nl.

Op de vergelijkingssites kan je onafhankelijk de prijzen van een product met elkaar vergelijken. Deze sites bieden je een overzicht van de meest bekende en betrouwbare webshops.

Verschillende categorieën
Deze vergelijkingssites zijn verdeeld in verschillende categorieën, zodat je makkelijk en snel per product de prijzen kunt vergelijken. De meest gangbare categorieën zijn onder meer elektronica, televisies, smartphones, internet, auto’s, vakanties, verzekeringen, kleding en baby- en kinderartikelen. Wanneer je dus het woord smartphone intoets krijg je gelijk een overzicht van alle webshops waar je smartphones kunt kopen. De winkel met de beste beoordelingen staat altijd bovenaan.

De voordeligste prijs
Via deze sites kan je heel snel een product vinden voor de voordeligste prijs. Als er een artikel en webshop naar boven komt, dan staat hier ook vaak al meer informatie bij over de levertijden en de beoordelingen. Bijna alle vergelijkingssites zijn onafhankelijk. Dit houdt in dat webwinkels niet aan webwinkels mogen betalen om hoger in de zoeklijst te komen. Wel mogen ze zich aansluiten op een vergelijkingssite. Hiervoor dienen ze vaak wel een bedrag te betalen.

Klantenbeoordelingen
Naast het vergelijken van prijzen, kun je op dit soort sites de service van webwinkels vergelijken. Zo zijn er meerdere beoordelingen van klanten op te lezen. Hierdoor kom je erachter of een webshop klantvriendelijk is of niet, hoe lang het duurt voordat je bestelling wordt geleverd en of de producten van een goede kwaliteit zijn. Door het lezen van de klantenbeoordelingen kan je vaak een betere, juiste keuze maken.